divendres, 28 d’agost del 2009

Safari a la vinacoteca

La compra d'un vi és sense cap mena de dubte una de les aventures més trepidants dels nostres dies. La fauna que ens podem trobar és diversa i no sempre del nostre gust, en aquest apunt miraré de fer una radiografia dels diferents especímens que hom pot trobar anant a comprar un vi per sopar o per regalar.

Nº 1 "El lleó"
És el rei de la vinoteca, controla tot l'entorn sense moure ni el bigoti, i si t'acostes a ell per demanar-li opinió o consell sobre algun vi, badalla de forma ostentosa, i continua controlant la situació. Els visitants acaben decidint-se per vins de nom conegut o per aquells que els crida l'atenció l'etiqueta. Pot ser un animal períllós si el molestem molt.

Nº 2 "L'elefant"
De memòria prodigiosa i d'aparença tranquila, en cas de sol·licitar la seva ajuda pot explicar-te amb tota mena de detalls qualsevol dels vins. De tota manera, no té cap mena d'interés en mostrar la seva memòria, i procura trobar un espai tranquil o resguardar-se dels curiosos. Els visitants que gosen preguntar, molts cops acaben descobrint nous vins, i que en molts casos s'ajusten als seus gustos. Es tracta d'un animal molt noble.

Nº 3 "Paó"
Aquest animal disfruta de mostrar el seu plomatge, surt a l'encontre dels visitants i desplega la seva cua, fent notar que no hi ha qui sapigui més de vins que ells. Els visitants s'acaben decidint per aquells vins que ell els aconsella, però en molts casos no són el que buscaven, i al final al paó no li importa, ell ja ha donat la seva lliçó magistral. No és un animal perillós, però pot arribar a fer-se molt pesat.

Nº 4 "Serp"
Animal astut, que coneix molt bé l'entorn i les preses que hi pululen. En veure al visitant ja té clar quin vi li ha de vendre, i després d'una serie de maniobre per acorralar-lo i encantar-lo, el visitant surt per la porta amb els vins que la serp ha decidit per ell. Aquest animal és especialment perillós.

Nº 5 "Cebra"
Animal astut i d'aparença tranquila, però que quan detecta que el visitant té intenció de fer-li alguna pregunta, fuig cap a zones més tranquiles. El visitant pot arribar a sortir de la botiga sense comprar res.

Nº 6 "Lloro"
Animal inofensiu i que repeteix qualsevol cosa que hagi sentit, sigui veritat o no, aportant en molts casos una informació de poc valor al visitant. El visitant pot acabar comprant el vi que els aconselli, i es que n'hi ha de força convincents.
Bé, suposo que m'en deixo, però per riure una estona ja està bé!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger