dimarts, 11 d’agost del 2009

Carinyenes: Un secret ben guardat


Fa uns anys els nous vinaters del Priorat miraven les carinyenes amb menyspreu, però aquest raïm, molt ben adaptat a la climatologia i terroir del Priorat, ara es reivindica, i es mostra en tot el seu esplendor:

La Vinya dels vuit: Noranta per cent carinyena, de vinyes de coster de més de 90 anys, que vuit amics van decidir recuperar. Trobem fruites silvestres, especies i herbes aromàtiques, però sobretot la llicorella.

Closa Batllet dos Vinyes: Amb una producció de 150 ampolles, el celler Ripoll Sans ens mostra el fruit de les carinyenes de dos costers de vinyes velles. Realment un vi que nomès està indicat per grans amants del Priorat.

Manyetes: Si alguna vegada esteu de viatge, i voleu saber quina olor fa Gratallops quan acaba de ploure, destapeu una ampolla de Manyetes. Terra mullada, especies, herbes ariomàtiques i una fruiteta juganera al final.

Cims de Porrera: Abans era un vi, i ara en són dos. La gent de Cims de Porrera s'ha adonat de les virtuds de la Garnatxa i la Carinyena per separat, i en lloc de fer un cupatge com fins ara, ara elabora un monovarietal de Carinyena i un altre de Garnatxa. Era dificil millorar, i ho han fet en escreix.

N'hi ha d'altres, però aquests poden ser alguns dels exemples més significatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger