Aquest any he tingut la oportunitat de provar dos vins dolços del Penedès extraordinaris.
Advent
Es tracta d'un dolç de Xarel·lo i Parellada sobremadurats, de producció molt limitada, i que es basa en la deshidratació dels raïms en un paller. Una obra d'artesania, d'un dolç que no empalaga, i mostra un nas complexe, amb mel, cítrics i flors blanques, com el jesamí. En general el celler aposta per les varietats autòctones com el Sumoll, el Xarel·lo i la Perellada, i aquest nomès és un dels exemples.
Caligo
Dolç de Chardonnay amb botritis, que es mostra dolç, però amb una acidesa marcada en boca. Recors de mel, fruits secs i especies. Jo, quan el tastava tenia la sensació de estar bebent un dels grans Sauternes o Tokaji. Dos amics amb un projecte molt xulo i engrescador, que fan les coses ben fetes i que t'encomanen la seva passió.
Que consti que jo no sóc de dolços, però joies com aquestes no es poden deixar passar!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada