dijous, 20 d’agost del 2009

Cultiu ecològic, l'aposta pel respecte a la terra

Cada cop són més les cellers que aposten per fer cultiu ecològic, i d'aquesta manera deixar de banda productes i mètodes d'explotació que, a mitjà o llarg plaç, poden malmetre el territori.

Aquests dies he estat enraonant amb alguns d'aquests productors, i és que a l'Agost, al Priorat, el nostre entreteniment principar és enraonar, que com un lingüista va dir-me un cop, és un verb que implica l'ús de la paraula i de la raó, i que llengües com la castellana, per exemple, no el tenen.

Realment el fet d'apostar pel conreu ecoògic és un acte de convenciment, i implica sacrificar part de la producció que podries obtenir amb un correu no ecològic a canvi de respectar el territori. Aquí, al Priorat, hi ha cellers que fan cultiu que podria ser ecològic, i que no l'homologen, i d'altres que, cada cop més, busquen aquesta homologació, que al cap i a la fi, el que aporta és més informació al consumidor.

Vins ecològics que ja estan al mercat, i podriem anomenar els següents cellers:

* Mas Igneus (Gratallops)
* Celler Burgos Porta(Poboleda)
* Genium Celler(Poboleda)
* Pinord(Bellmunt)

Hi ha vins que tot i que la vinya ja és ecològica, encara han de certiricar el celler, i que properament sortiran amb el segell ecològic, com per exemple:

* Gratavinum (Gratallops)
* Celler Pardelasses(Torroja del Priorat)
* Trossos del Priorat (Gratallops)

Cada cop més propers a la terra!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger