diumenge, 16 d’agost del 2009

Aposta per les varietats autòctones

En aquest apunt, no parlaré del Priorat o del Montsant, vull parlar de l’aposta que en altres DO’s s’està fent per les varietats autòctones del territori, i que en alguns casos són mès d’ambit general, però que en d’altres són una aventura d’un celler.

Conca de Barberà (Raïm: Trepat)



Fa un any vaig tenir el goig de descobrir un vi molt especial. Es tracta de l’unic negre amb criança fet de la varietat Trepat, tant pròpia de la conca de Barberà. Sembla un Pinot Noir, molt agradable, amb tocs de pedre i d’altres especies en nas, així com a fruits vermells i molt delicat en boca. Un vi únic, com el Carles Andreu, un apassionat de la seva terra.




Penedès (Raïm: Xarel•lo)

Així com a la conca nomès parlem un celler, al Penedès es tracta d’un moviment, del que voldria destacar-ne nomès dos, però que hi hauria molts altres dignes de menció.



En concret voldria parlar de “Avi Ton”, de l’Eudald Massana Noya, que és un vi com ell mateix. Es tracta d’un vi ecològic, de gran complexitat, i que en aromes mostra flors d’ametller, codony, fruita tropical i tocs de la criança. En boca és llarg i ... una delicia. No sé si es tracta de la biodinàmica o de l’estima per les seves terres, ( els meus fills, diu ell), però “ES VI AQUEST BO!!”.





L’altre, el “Terroja” de Sabaté i Coca, un Xarel•lo de terroir, amb tota la seva amplitud, i que es mostra fresc i glicèric en boca, amb aromes a cítrics i flors blanques.

Proveu-los i ja em direu!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger