dijous, 19 de juliol del 2018

Avui tastem La Guinardera 2014

No és cap secret la nostra relació amb aquest vi de garnatxa 100% provinent de la finca del mateix nom i que aquest any arriba a la seva desena anyada.

El 2014 va ser un any amb un hivern  plujós, però no molt fred i amb una collita més abundant que l'anyada 2013, arribant quasi a les 3.000 ampolles.


Una part del vi va fermentar amb rapa i després d'un lleu "battonage" en bótes de roure francès de 500 litres on el vi va envellir durant 12 mesos, han estat necessaris 3 anys d'envelliment en ampolla per posar-lo a la venda.

El que trobem a la copa és un vi dotat d'un color vermell, de capa mitjana i un rivet que ens indica la seva criança. Aroma penetrant, potent, complex, mineral i profund. Inicialment apareix aroma a cirera, per passar tot seguit a notes a confitura de gerds i fruits secs sobre un fons especiat. A mida que es va obrint apareixen notes de olivada, tocs mentolats i sota-bosc. Es tracta d'un vi estructurat, afruitat, molts fresc, llarg, equilibrat, persistent i de tanins madurs, suaus i densos, que gràcies a  l’equilibri en l’acidesa i al temps en ampolla mostra un Priorat únic i misteriós.


Per cert, només 2936 ampolles i 30 Magnums!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger