- Publicació del Corpus de la Cuina Catalana: On es recullen totes les receptes de la cuina catalana, i fruit de 10 anys de treball. Aquestes receptes es poden consultar online.
- Premis Nadal de Gastronomia
- Creació del portal Gastrocat per promoure els productes de Catalunya.
- Creació de la Càtedra Sent Soví d'Alimentació i Cuina Catalana
- Creació de la Marca Cuina Catalana.
- etc...
Sobre la Marca Cuina Catalana, dir que el Restaurant Piró l'acava de sol·licitar, i després de vacances, segurament ja la tindrem. Aquesta marca suposa una aposta per la qualitat i més informació pel consumidor:
- Garantir la continuïtat de la cuina catalana
- Potenciar els productes alimentaris i els restaurants catalans a través d’un segell de qualitat.
- Crear una xarxa que involucri a restauradors, pastissers, establiments gourmet, productors de l’àmbit de la gastronomia i pagesos que amb el distintiu Cuina Catalana defensin i ofereixin el nostre patrimoni cultural gastronòmic.
- Vetllar per la conservació de la biodiversitat alimentaria, la promoció i defensa de l’entorn rural i de les activitats que s’hi desenvolupen.
Per obtenir la distinció Cuina Catalana, els establiments es comprometen complir amb els següents requisits:
a) Tenir a les seves cartes com a mínim el 40 % de plats de Cuina Catalana Tradicional amb receptes contingudes en el Corpus de la Cuina Catalana.
b) Prendre el compromís d’utilitzar per a l’elaboració d’aquests plats el màxim de productes de l’entorn i en la seva temporada.
c) Que les tècniques utilitzades per l’elaboració dels plats, tot i modernitzades, no tinguin un caràcter experimental, sinó que hagin estat acceptades per la majoria de restauradors per a millorar la qualitat del plat o reduir costos.
d) En el nom del plat no apareguin ingredients exòtics amb toponímic de fora de Catalunya
f) Marcar amb un distintiu a les cartes només els plats que apareguin al Corpus
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada