Un passeig per Astúries és un descobriment continu de formatges diferents, i si bé tots coneixem el Cabrales, i alguns ja coneixíem el Gamonedo, o Gamoneu, aquest cop he pogut tastar el top dels formatges Asturians. El Gamoneu, per a mí és el millor, però jo no sabia de l'existència del Gamoneu Puertu, que a diferencia del de DO, que es fa a la Vall, aquest és fa a la muntanya, i d'una manera més artesanal, amb tres llets crues, de vaca, cabra i ovella, i amb un gust d'entrada suau, equilibrat, gens picant, i amb un post-gust llarg i elegant, que dura, al igual que l'aroma.
Un altre descobriment va ser el “A'fuegal Pitu”, un formatge de puny, que diuen que és el més antic dels formatges del Principat, i que fins hi tot l'havien fet servir de moneda per pagar impostos. Am un gust madur, un punt àcid i salat.
N'hi ha tants que no acabaria mai, però aquest dos mereixien una menció especial.
Un altre descobriment va ser el “A'fuegal Pitu”, un formatge de puny, que diuen que és el més antic dels formatges del Principat, i que fins hi tot l'havien fet servir de moneda per pagar impostos. Am un gust madur, un punt àcid i salat.
N'hi ha tants que no acabaria mai, però aquest dos mereixien una menció especial.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada