diumenge, 27 de novembre del 2022

Primera Fira de Vi Ranci i vins dolços a Falset

Ahir vàrem assistir a la 1ª Fira de Vi Ranci i Vins Dolços de Falset, en el marc de les diferents activitat que es duen a terme per la Fira de Sant Andreu, i organizada per l'Ajuntament de Falset.

Aquesta mostra va començar al matí amb els parlaments de l'Excel. Alcalde de Falset Carlos Brull, el regidor de Festes i Participació Joan Coll, el Delegat Territorial de la Generalitat de Catalunya i una representant del Departament d'Empresa i Treball, per tot seguit continuar amb un tast dirigit de forma molt didàctica i magistral pel Director de VITEC, el senyo Sergi de Lamo Castellví.


El tast va començar amb 6 vins oxidatius secs entre els que hi havia l'Arrels 30 anys d'Arrels del Priorat, el Memòria de Bellmunt i un ranci d'una casa particular de Porrera, a part de un vi del Jura, un amontillado i un oloroso de Jerez.


El tast va seguir amb dos vins de Porto, dos de Madeira un de Maury i un Fondillon per acabar. Tot plegat una selecció de vins d'entre 30 y 80 anys amb diferents tipus d'elaboracions i de raïm que ens van fer viatjar per aquest món fantàstic dels vins oxidatius de la mà d'un gran mestre de ceremonies.

Per acabar aquest tast va haver-hi una petit debat en el que va quedar clar que hi ha molta feina a fer per donar a conèixer els rancis i desde el meu punt de vista, hem de recuperar la cultura vitivinicola que hem perdut i el patrimoni cultural lligat al nostre territori.

Ala mostra de la tarda que es va fer a l'absis del Castell de Falset es van poder degustar rancis i dolços de 14 celler de les DO's de la comarca i els d'un celler convidat de la DO Empordà.

Felicitar des d'aquí e l'organització per la feina ben feta i animar-los a fer.ne properes edicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger