dimarts, 22 de novembre del 2022

Avui tastem Lo Flipat 2021

Hi ha cops a la vida en el que pasa allò típic de "ja ens veurem", "ja quedarem", i això és exactament el que ens ha passat el Raúl , i sense voler han passat anys fins que finalment ens hem pogut asseure a tastar els vins que fa el Celler Crivillé i Valls de Poboleda.

Les vinyes d’on surten els vins del Celler Crivellé i Valls son totes de propietat de la família. Son vinyes , que les mes velles ronden els 90 anys amb les varietats de Garnatxa i Carinyena.

Les vinyes estan situades al terme municipal de Poboleda i la Morera de Montsant, a la finca del Mas d’en Gil, que encara  conserva la masia que dona nom a la finca, on l’any 1885 ja vivien els avantpassats de la família i on antigament,  elaboraven el vi als cups d’obra, alguns dels quals  encara es poden observar a la mateixa masia.

La finca es troba al peu de la serralada del Montsant i encarada al sud-est, patint l’efecte de la marinada/garbinada que als estius calurosos del priorat i a primeres hores de la tarda refresca l’ambient, exercint el seu efecte sobre les garnatxes i carinyenes de la finca.

Pel vi que tastem avui, Lo Flipat, s'utilitzen les vinyes més joves de garnatxa i carinyena, així con un tant per cent de Syrah, amb un lleuger pas per bota de només 3 mesos, tot buscant un vi fresc, jove i juganer.

Trobem un vi brillant, de color cirera , amb reflexos violacis que li dona la carinyena, un bon preàmbul per un nas elegant amb notes de fruita vermella madura, flors i mineralitat subtil.

En boca és sedós, fresc, de cos mig, amb una molt bona acidesa equilibrada que  et fa salivar i que convida a un altre glop. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger