Vàrem començar a Bellmunt del Priorat amb el Morlanda blanc, un vi fesc, fàcil de veure i tot i ser d'un celler gran, amb determinades peculiaritats pel que fa al cupatge i als tipus de sóls on estan les vinyes, dona molt de joc i permet introduir diferents conceptes.
Després vàrem volar cap a Poboleda on el Genium Blanc de Pedro Ximenis va sorprendre amb la seva tipicitat, amb aromes i gust que trencaven totalment amb el predecessor.
Cop de volant i cap a Porrera, amb la segona anyada del Giol negre, una de les darreres incorporacions a la nostra oferta, amb un perfil modern en quan a l'extracció,i amb un cupatge de Garnatxa i Carinyena que tot i ser clàssic, va desmuntar ideies preconcebudes d'un Priorat dur.
D'aquíens en anàrem al Celler Aixalà Alcait de Torroja del Priorat, per tastar el seu Clivelles de Torroja 100% carinyena, i descobrir una vinificació amb bótes de roure i de castanyer,i poder parlar del que són els vins de vila.
Per acabar, cap a casa, a Gratallops, i amb el nostre Lluna Vella enamorar-se de les garnatxes i de pas, explicar-los el que hem aprovat al Consell Regulador pel qu fa a la classifcació de Viticultor-elaborador.
Dues hores per descobrir a vista d'ocell aquesta terra de llicorell d'on de les pedres en fem vi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada