diumenge, 5 de juliol del 2020

Avui tastem la Lluna Vella 2015

Com ja sabeu, aquest vi el fem nosaltres al nostre celler, el Celler Balaguer i Cabré, però hem ve molt de gust comentar-lo, dela mateixa manera que comentem altres vins que tenim a la nostra botiga. Concretament la Lluna Vella és el Garnatxa monovarietal que fem amb la nostra vinya a 450 metres d'alçada i orientació nord-oest.

Una anyada amb temperatures mitjanes de rècord i una nevada puntual a meitats d’hivern, que va requerir un treball intens a la vinya i en que els raïms tenien una sanitat extraordinària. Una petita nevada al febrer i pluges de setembre, just abans de la verema, que van posar a prova els nostres nervis, van fer que una verema moderadament tardana ens donés un vi amb una acidesa fantàstica i un color que recorda més un Pinot Noir que la tanicitat amb que molts identifiquen el nostre Priorat. Després, un pas de 12 mesos per botes de roure francès de 500 litres, respectant molt el caràcter especial d'aquesta anyada que ja teniem ganes de poder oferir.


El resultat? Doncs va ser un a anyada en que era important el respecte a la seva lluminositat, a aquest punt aeri i de subtilesa que només algunes anyades de vins extraordinaris tenen la capacitat de transmetre, però ja sabeu que el nostre celler és amant de la subtilesa-

Aroma penetrant però subtil, complex, afruitat, mineral i profund. Inicialment apareix aroma a cirera, gers, fruita fresca, per passar tot seguit a notes d'eucaliptus i ple de matisos. Es tracta d'un vi molt fresc, llarg, equilibrat, persistent i de tanins molt suaus i on l'elegància i la subtilesa  juguen gràcies a  l'equilibri en l'acidesa.

Als que ja sou fans d'aquest vi, aquesta anyada us encantarà, i els que encara no el conegueu, aquesta és l'anyada per enamorar-se perdudament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger