divendres, 22 de juny del 2018

Els vins de la revetlla

Els catalans som un poble de foc, i una de les dates més assenyalades és Sant Joan, o millor dit, la revetlla de Sant Joan, quan tot el país s'encén amb la flama del Canigó, i l'olor a pólvora s'apropia de tots els racons del nostre país.

Avui us volem suggerir uns quants vins per aquest dia tant assenyalat de retrobament i germanor:

L'aperitu

Molts cops s'acostuma a començar amb aperitius fred o quelcom sembla al que entenem per un vermut, doncs aquí us recomanem:

  • Vermut de Falset blanc
  • Cava Trepat Brut Rosat  de Celler Carles Andreu 

Els entrants

Amanides fredes, marisc i/o crustacis, doncs aquí us recomanem:

  • Renéixer 2016 blanc de Mas Igneus 
  • Cava Selectio de caves Parés Baltà 

Mengeu carn?

Si feu carn, segurament no seràn plats contundents, doncs aquí us recomanem:




  • Ruella 2015 de Celler Balaguer i Cabré
  • Celler Cecilio 2016 de Celler Cecilio
  • Embarbussament rosat 2015 de Celler Aixalà Alcait
Mengeu peix o marisc?

Si feu peix, segurament no seràn plats contundents, doncs aquí us recomanem:
  • Coma Blanca 2016 de Mas d'en Gil
  • Planetes de Nin Carinyena Blanca 2016 de Familia Nin-Ortiz
  • Nelin 2014 de Clos Mogador
Coques

Sabem que els dolços manen, però no ens tanquem a lo fàcil:
  • Etim Garnatxa Blanca  2015 "Verema Tardana" de la Coop. Falset-Marçà.
  • Dolç d'en Piqué 2015 de Gratavinum
  • Arrels 30 anys d'Arrels del Priorat
Xerinola


Hora de Gintònics i altres combinats, o d'un bon cava Gran reserva, o d'un que hagi passat per bóta.

Bona revetlla!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger