dijous, 10 d’agost del 2017

Provincianisme?

El passat Desembre de 2016, Luís Gutierrez, l'actual tastador per WinesAdvocated, la llista de Robert Parker, deia "El nacionalisme aïlla la gent del que passa a la resta del món"i titllava de provinciana la tendència actual a omplir les cartes de vins catalans a Catalunya.

Deixant de banda que aquesta afirmació entenc que és desafortunada, suposo que per desconeixement de la realitat, sembla que no erem tant provincians. analitzant el consum de vi a Catalunya, i observant que es cosumeix més vi català que fa uns anys, també es veritat que el públic català es molt obert a vins d'altres zones, i som una de les zones on es consumeix més vi Espanyol, tot i tenir 11 + 1 denominacions d'Origen.

Però aquesta setmana el senyor Federico Óldenburg, un dels principals referents dels mitjans de Madrid, es sorprèn que els cellers catalans tinguin dificultats per distribuir els seus productes a causa del seu origen. a Vadevi declara que:"Considero tremendament injust, absurd i perjudicial -per al conjunt del sector vinícola espanyol- el que està succeint amb els vins catalans a Madrid i a d'altres regions d'aquest malmès país anomenat Espanya". al mateix temps parla d'un "silenciat boicot als productes catalans que està tenint lloc a Madrid".

Ja haviem sentit a parlar del boicot al CAVA, i molts consumidors amb aquest criteri van comprar caves presumptament elaborats a altres zones d'Espanya que en realitat eren cava en punta d'origen català, però "ojos que no ven, corazón que no siente". Aquesta mena de boicots de "pa sucat amb oli" han aconseguit que el productor català s'hagi alliberat d'aquest mercat captiu, i molts cellers de la nostra zona no venen a la resta de l'Estat, i entre l'exportació i el mercat català ho absorveixen tot.

Bé, bajanades!!! els que bebem vi de debò no estem per aquestes rucades, i darrerament he begut, Verdejo, Pietro Picudo, Albariño, Graciano, Bobal,.. i no, no eren catalans, però eren prou bons. Així que alcem la copa per aquesta pobra gent que van amb aquestes miseries!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger