dijous, 23 de juliol del 2015

Ens foten el pèl amb la llet!!

L'altra escoltava les noticies i el tema etern de la llet era noticia perquè als ramaders de Galicia els hi pagaven una misèria que no cobria ni els costos. La solució que s'anunciava era un conjunt d'ajudes públics per compensar els productors.
Jo no en sé gaire d'aquestes coses, però em fa l'efecte que tornem a socialitzar les pèrdues per tal que d'altres en treguin benefici.
A mi m'agrada molt beure llet, però fa temps que quasi no en prenc, i només en bec si és barrejada amb cafè o amb cacau, doncs el que ve a les ampolles o als Bricks és de tot menys llet. Podríem parlar que ens estan donant xerigot amb no sé que, però ja sabem que d'un litre de llet en fan un litre de llet, nata, mantega i altres derivats làctics, sens dubte quelcom prou rendible, rendible per tots menys pel ramader. Per no parlar del reciclatge que es fa de la llet i que en altre apunt ja vaig tractar, i que fa que un litre de llet de Brick es reutilitzi fins a 5 cops si no s'ha venut.
En lloc d'ajuts, no sé si seria interessant que ens posessin llet i que fer altres derivats fessin servir un altra llet, i vet aquí que per art de màgia tenim menjar més sa i els pagesos poden vendre la llet a millor preu, doncs el control que tenen les distribuïdores baixa al mimbar la capacitat de regular el mercat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger