El rosat, aquest vi que sembla el parent pobre a la família dels vins, sempre a l'ombra dels negres i dels blancs.
Qui no ha sentit allò que els vins rosats es fan barrejant negre i blanc? Pràctica que per cert està prohibida al nostre país.
L'altre dia sentia un sommelier que deia que els rosats sortien massa tard al mercat per poder-los prendre, i que només teniem uns dos mesos per gaudir-n'he, doncs al cap de poc arribava la collita següent. Teoria curiosa, doncs, si surten tard un any, a l'any següent surten igual, i per tant el temps per gaudir-n'he, en cas d'entendre'ls com vins frescos i d'estiu, ( cosa en la que no estic del tot d'acord), seria de mig any.
Potser hauriem d'aprofundir una mica més en el que entenem per un vi rosat, i deixar-nos de tòpics en quant a vins de fruiteta, frescos i avant. Per què un vi rosat s'ha de veure en breu, com si fos un "beaujolais"? Per que no pot tenir complexitat i evolucionar en ampolla?Ja ens estem acostumant a veure rosats amb colors més pàl·lids, menys afruitats, etc...
Per fer un tast us recomanaré tres rosats de la nostra comarca que responen a tres conceptes diferents de rosat:
- SOLPOST Rosat 2012
- ROIGENC 2012
- BRUNUS Rosat 2012
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada