Fa por el que llegeixes que pot ser el futur en l'alimentació, com és el cas de la noticia sobre la primera hamburguesa desenvolupada en un laboratori a patir de cel·lules mare per científics holandesos. Ja sé que el missatge que ens volen vendre és que pot ser la solució a la fam en el món, però tots sabem que això no serà la solució, i que aquesta, forçosament passa per un canvi en el paradigma. I donat que la millor manera de veure les coses és amb exemples, en posaré un parell:
1) Quina llet bevem?
Ja no entro a valorar si la llet que ens arriba és o no de més o menys qualitat, però tothom qui ha tastat llet sap que la majoria de llets que hi ha als prestatges del supermercats tenen gust a quelcom diferent al que podriem anomenar llet.
De tota manera, aquest apunt té més a veure amb el que contenen els briks de llet:
Si ens fixem en la foto, les caixes de llet duen una numeració que va de l'u al cinc a la par inferior.
Es permet a les fàbriques de llet reciclar la llet un màxim de 5 cops. Què? Reciclar la llet? Doncs sí, aquesta numeraciú indica en quina fase de reciclatge es troba aquella llet, corresponent a la fase el número que falta de la serie de 1 a 5. Així, en el cas de l'esquerra estem en una llet nova, mentre que en el de la dreta ja s'ha
reciclat 4 cops.
Això vol dir que quan arriba a la data de caducitat, es desidrata i es torna a hidratar per tornar-la a posar a la venda.
2) Quina carn ens donen als fast foods?
No diré res, nomès que feu un cop d'ull a aquest video d'un senyor que demostra com fan les hamburgueses en una gran empresa de menjar ràpid, i que els ha guanyat un pleit.
Podriem parlar d'altres temes, com la cria massiva de pollastres, l'util·lització de transgènics i les patents de llavors que estan fent algunes multinacionals. Fa por, o no fa por?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada