diumenge, 6 de gener del 2013

Ja han passat ses Majestats i ho celebrem amb cervesa

Finalment hem arribat al dia que representa la cloenda de les festes de Nadal, i Ses Majestats els Reis Mags d'Orient han repartit il·lusió i regals a tort i a dret.
Unes festes marcades pel delicat moment econòmic en el que ens trobem, i que tot i així, han estat uns dies en que en la mesura del possible, hem intentat, tots plegats, aparcar les preocupacions i gaudir dels amics i la família. 
Els que em  coneixeu sabreu veure la meva ironia en el que ve a continuació, i espero no ofendre a ningú, doncs justament ho faig en aquest ànim. 
Ahir vaig assabentar-me de la polèmica que s'ha obert amb el tema de final d'any, i el brindis amb cervesa a dues cadenes d'Espanya, i no ho entenc. Què ens sorprèn? On rau la polèmica? Si no hi ha calers, si som un país pobre, la litúrgia del brindis s'escau més amb una cosa, en principi més mundana. És clar que no han fet el brindis amb cerveses de petits productors espanyols, són més cares que les comercials, i suposo que la marca de cervesa no haurà pagat res, com no ho feien les marques de cava.
El meu consell a la gent del cava que s'han indignat és que mirin de vendre cava a països que es puguin permetre delicatessen d'aquest nivell. Oi que un cava nio el pots comprar per dos euros, com passa amb un pac de cerveses? El que encara no entenc és com és que a TV3 van brindar amb cava, no som conscients de la nostra pobresa? 
Feliç 2013!!! 
P.D: Jo, donat que estic forrat, i sóc un insolidari, vaig brindar amb cava.

4 comentaris:

  1. Bon any Jaume!
    Només dues puntualitzacions:
    Els de la cervesa si que van pagar a les TV pel polèmic brindis,
    I per desgràcia pel sector, si que es poden trobar caves per menys de 2 euros.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna,

      Ja em coneixes, i sóc plenament conscient de ambdues coses. La primera, tant se m'enfum, però la segona és una pena per un sector on hi ha gent que està fent molt i molt bé les coses. Potser això té quelcom a veure amb que hi hagi gent que se'n surti.
      Una abraçada!!!

      Elimina
  2. Bones Jaume,

    Jo que soc més gerriller que tu, penso que ja en hi ha prou d'estar a la defensiva. Prou "plorar", perquè ens fan boicot..

    Passem a l'acció... Fem boicot nosaltres. Prou Rioja, que de tant escoltar aquesta paraula, m'ha acabat provocant al·lèrgia...

    Però com que som un país "de quedar bé", seguirem aguantat que ens "intimidin" i que per exemple en una betzinera del Priorat, tinguin exposat olí de fora...

    Una abraçada i bon any Jaume..!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola company,
      Realment t'he de dir que com tants cops, estas carregat de raó.
      Sense arribat al xominisme, ni entrar en el garrulisme dels espanyols que fan boicot, si que fa pena que no ens estimem més. Jo m'he aixecat de la taula d'un restaurant a BCN que no tenia ni un trist vi català.
      Salut Ricard!!!!

      Elimina

 
Wine Blogger