dilluns, 10 de desembre del 2012

Ratafia: Digestiu tradicional

Feia temps que buscàvem un producte que és part de l'història d'aquest país, i aquest cap de setmana l'hem trobat. Estic parlant de la ratafia, una beguda amb anous verdes i herbes de la que queden uns quants productors, però la que varem tastar ens va agradar molt, i trobem que té un gust i un orígen que la fan única.
Un grup de joves elaboren a Esparreguera aquesta beguda digestiva amb la fórmula de l'avi que dona nom a la mateixa. Diuen que treballava elaborant Aromes de Montserrat, i que va fer aquesta ratafia basant-se en el coneixement de les plantes que tenia.
Tenim tres versions:

Ratafia






La Ratafia de l'Avi Guillem està elaborada seguint el procès de maceració de les millors nous tendres de Palau d'Anglesola, i diferents plantes aromàtiques, amb tècniques de la més pura tradició artesana i envellida en bótes de roure. Es tracta d'una ratafia suau, elegant, amb un final dolcenc, però gens empalagós, i amb un s aromes molt equilibrats.

Crema de Ratafia





Exquisit producte elaborat amb llet, ratafia i sucre, amb sabor a nous tendres i un toc de diferents plantes aromàtiques. Es pot prendre sola o amb gel, mai barrejada amb begudes àcides. Molt adient per aquells amants de les cremes de licor com el Bailes o el Licor de Crema Catalana, té personalitat i és fi, elegant i fresc.

Bombó de Ratafia

El Bombó de Ratafia, és el resultat d'una acurada selecció d'herbes aromàtiques, nous verdes i cacau, que li confereixen una aroma i sabors únics, gràcies a la qualitat dels ingredients i una elaboració artesana, que delectarà els paladars més exigents. 

1 comentari:

  1. Hola Jaume,
    Comparteixo els teus gustos, tot i que m'inclino pe un bon vi ranci. De tota manera, la ratafia té mol a veure amb l'entorn d'on surt, i això m'agrada. Per cert, he vist el teu blog i et felicito, l'he afegit als blogs que segueixo.
    Una abraçada!!!!

    ResponElimina

 
Wine Blogger