divendres, 14 de desembre del 2012

Curiositats del món del vi

Estem en un país amb 12 DO's,  de les qual una és DOQ, i tenim un ventall de preus prou ampli per poder satisfer els diferents necessitats de preu i qualitat que pot tenir un mercat com el nostre. En aquest moment, on els cellers d'aquí reben tota mena de reconeixements arreu del món, i on l'exportació creix i creis, fent del sector vitivinícola un referent en aquest aspecte a nivell de país, trobem exemples com els següents:

  • Durant la campanya electoral, CiU servia un vi de Rioja en un míting a la Seu d'Urgell. Potser hauria estat bé servir-ne un de Costers del Segre.
  • El FC Barcelona ja té vi oficial, i és de La Rioja. Potser hauria estat bé un Penedès, potser hi ha més socis en aquesta DO que a la Rioja, i consti que sóc culer..
  • TMB l'empresa de transports de Barcelona fa paneres amb 26.500 ampolles de vi de somontano, Ribera del Duero y Rioja. No sé, podriem fer Montsant, Terra Alta, Priorat, Conca de Barberà, Tarragona, Empordà, Plà de Bages, Alella o Catalunya.
  • Restaurants a zones vinícoles del nostre país on el vi no és de la zona. Un clàssic que no mereix ni comentari.
Que consti que no faig aquest article en plan xovinista, ni dic que no es pugui fer vins d'altres zones vinícoles espanyoles, Franceses, Alemanyes, Italianes, etc... El tema és que això no pasa en lloc del mòn en la proporció que pasa aquí. 
La veritat de tot plegat, és que tant que es va parlar del Boicot al producte català, i penso que el problema seria si aquí siguéssim tant totxos com aquests que promouen accions d'aquesta mena. Quí podria fer boicot a quí?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger