Ahir, un dels nostres amics i proveïdors Escumosos Aguiló, va organitzar un tast únic a la Vinateria Aguiló. Va ser un tast dels vins de Castell d'Encus, i que va dirigir el mateix Raul Bobet, propietari i ànima d'aquest projecte fruit de l'estima pel territori i de la tossuderia. I dic tossuderia pel fet de voler demostrar que en el nostre país també es poden fer grans vins blancs, i per que, tot i les pedregades, que no cada any pateix, i els porcs seglars i els cabirols, ell tira endavant amb la seva Taleia.
Va ser un tast singular, ple d'informació, de reflexions i del perquè de cada vi. Va ser molt interessant el petit debat relatiu a la Biodinàmica, i en les contradiccions que hi ha en el món del vi quan, per exemple, fem servir sofre, procedent del petroli, o coure, que com a metall noble, queda fixat al terreny, contaminant-lo, com és el cas de les vinyes fraceses.
Els vins:
- Ekam: Cítric, amb molt bona acidesa. Per a mí, i en això varem coincidir amb el Raul Bobet, es tracta d'un infanticidi. Aquest vi s'hauria de veure en uns 10 anys, quan trauria més hidrocarburs i matíssos del terreny.
- Taleia: Aromàtic, de mineralitat més marcada, amb un préssec i pera molt interessants. Glicèric en boca.
- Acusp: Fresc, un Pinot Noir molt interessant, d'un estil borgonyès, amb fruita fresca, tanins suaus i bona acidéssa. a la contra, va portar un Acusp experimental, amb més estracció, que semblava més un Pinot Noir d'Oregon, més pesat i masculí.
- Thalarn: Monovarietal de Syrah. Pebre blanc i fruita, per a mi, tot i que a molts els va encantar, el menys atractiu de la vetllada. Penso que és un gran Syrah, però no m'explicava res de nou, potser no el vaig entendre.
- Quest: Gran vi, amb molta més complexitat que l'anterior, molt més mineral, i on l'ensamblatge de les tres varietats no dona protagonisme a cap d'elles.
Moltes gràcies Marc i Enric per aquest tast i també al Raul Bobet per la seva paciència i temps.
Totalment d'acrod Jaume amb l'Ekam, un vi que amb els anys guanyarà amb complexitat, com fan els bons rieslings, jo vaig fer el mateix, obrir-lo i no esperar...Els altres no he tingut el plaer de tastar-los, temps al temps.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaSembla que donarà un tast al Catavins de Sabadell amb el Marcel Gorgori. si tens ocasió, ves-hi, val molt la pena sentir-lo explicar els seus vins i el seu projecte.
Una abraçada Pep!!!