dimarts, 23 d’octubre del 2012

Tast a Aguiló Vinateria amb Raul Bobet


Ahir, un dels nostres amics i proveïdors  Escumosos Aguiló, va organitzar un tast únic a la Vinateria Aguiló. Va ser un tast dels vins de Castell d'Encus, i que va dirigir el mateix Raul Bobet, propietari i ànima d'aquest projecte fruit de l'estima pel territori i de la tossuderia. I dic tossuderia pel fet de voler demostrar que en el nostre país també es poden fer grans vins blancs, i per que, tot i les pedregades, que no cada any pateix, i els porcs seglars i els cabirols, ell tira endavant amb la seva Taleia.
Va ser un tast singular, ple d'informació, de reflexions i del perquè de cada vi. Va ser molt interessant el petit debat relatiu a la Biodinàmica, i en les contradiccions que hi ha en el món del vi quan, per exemple, fem servir sofre, procedent del petroli, o coure, que com a metall noble, queda fixat al terreny, contaminant-lo, com és el cas de les vinyes fraceses.
Els vins:

  • Ekam: Cítric, amb molt bona acidesa. Per a mí, i en això varem coincidir amb el Raul Bobet, es tracta d'un  infanticidi. Aquest vi s'hauria de veure en uns 10 anys, quan trauria més hidrocarburs i matíssos del terreny.
  • Taleia: Aromàtic, de mineralitat més marcada, amb un préssec i pera molt interessants. Glicèric en boca.
  • Acusp: Fresc, un Pinot Noir molt interessant, d'un estil borgonyès, amb fruita fresca, tanins suaus i bona acidéssa. a la contra, va portar un Acusp experimental, amb més estracció, que semblava més un Pinot Noir d'Oregon, més pesat i masculí.
  • Thalarn: Monovarietal de Syrah. Pebre blanc i fruita, per a mi, tot i que a molts els va encantar, el menys atractiu de la vetllada. Penso que és un gran Syrah, però no m'explicava res de nou, potser no el vaig entendre.
  • Quest: Gran vi, amb molta més complexitat que l'anterior, molt més mineral, i on l'ensamblatge de les tres varietats no dona protagonisme a cap d'elles. 
Moltes gràcies Marc i Enric per aquest tast i també al Raul Bobet per la seva paciència i temps.

2 comentaris:

  1. Totalment d'acrod Jaume amb l'Ekam, un vi que amb els anys guanyarà amb complexitat, com fan els bons rieslings, jo vaig fer el mateix, obrir-lo i no esperar...Els altres no he tingut el plaer de tastar-los, temps al temps.

    ResponElimina
  2. Hola,
    Sembla que donarà un tast al Catavins de Sabadell amb el Marcel Gorgori. si tens ocasió, ves-hi, val molt la pena sentir-lo explicar els seus vins i el seu projecte.
    Una abraçada Pep!!!

    ResponElimina

 
Wine Blogger