dijous, 18 d’octubre del 2012

Presentació Catavins 2012

Avui he assistit a la presentació de la Cinquena edició del Catavins de Sabadell, que ha tingut lloc a la Casa Duran d'aquesta població.
Després d'una presentació històrica a carreg de l'excel·lentíssim alcalde de Sabadell, i d'una exposició força encertada del periodista i presentador televisiu Marcel Gorgori, ha arribat el plat fort, i el "pagès", tal i com ell s'ha auto-anomenat, Ton Mata de caves Recaredo ens ha explicat qui son  i què fan, tot tastant dos dels seus caves.
Dona gust sentir el que per a mi és un dels grans del món del vi d'aquest país. Can Credo, com anomenen a caves Recaredo a Sant Sadurní d'Anoia va fer una aposta per la qualitat i per una manera de fer molts personal tres generacions enrere. 
El treball comença a la vinya, que ara és tota biodinàmica, i en aquest camp de la biodinàmica, els de caves Recaredo busquen la resposta en l'experiència d'uns quants anys, i en diferents mostres analitzades amb microsopi o amb plaques de coure, un mètode si mes no curiós.
Els caves que hrm tastat:

Recaredo Brut Nature 2003

Bombolla uniforme, molt ben integrada. En nas dominen els tons balsàmics i la fruita madura, amb un toc cítric, amb molt bona acidesa i estructurada.

Recaredo Reserva Particular

Mineral, llarg, fresc i amb molta fruita. Com diria algú que conec, "de genoflexió".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger