dimarts, 4 de desembre del 2018

Qué prendre amb un risotto de rovellons?

No sé si els nostres ronyons aguantaran aquesta dieta a base de rovellons i altres bolets dia sí i dia també!

Una manera de preparar arrosos que m'encanta és el risotto, que en el fons s'assembla molt en la manera de coure determinats arrosos de la cuina tradicional catalana, però que acabem amb una bona dosi de formatge.

Per fer un bon risotto l'arròs és molt important, prohibit un d'aquests que diuen que no es passen, així que farem servir un canareli o un bomba.

Sofregim la ceba amb oli verge extra d'oliva arbequina, hi ha que hi posen mantega, però si l'oli es suau, millor oli. Abans que es comenci a torrar hi afegirem els bolets tallats a trossos, salpebrem i anem remenant amb una cullera de fusta per tal que es coguin sense cremar la ceba. Quan ens sembli que la cosa comença a estar, un gotet de vi blanc, i un cop  l'alcohol s'evapori sofregim lleument l'arròs, per afegir-hi aigua o brou de verdures calent  poc a poc, a mida que ho demani. El truc estar en que no hi hagi mai massa líquid, i tenir un pot al foc amb més aigua o brou de verdures per anar afegint.

Quan l'arròs al dente, retirem del foc, i afegim formatges variats i al gust mentre remenem enèrgicament per tal que tot s'integri.
Això demana un blanc fresc, i us recomanaria un Údol del Celler Cecilio. Una garnatxa suau, amb bona acidesa, i a un preu molt bo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger