diumenge, 22 d’abril del 2018

Vil·lusionistes: Una proposta interessant de la Vilella Baixa

oreneta vil·lusionistes_vpetit copy 2

"Els VIL·LUSIONISTES és una paraula que explica què fem i com ho fem" diuen, i la veritat és que és molt encertada, doncs transmet una visió fresca i diferent i la il·lusió d'un projecte al que dessitjem els millors auguris.

Aquest porjecte neix de la idea i la feina del Sergi Siuraneta i l’Anna Molina, i del suport d'un grup d'amics. 

diuen que la seva filosofia no és gens complicada: "Busquem l’equilibri entre l’egoisme i l’altruisme. El nostre ego ens porta, instintivament, a fer vins que ens encanten. La nostra part altruista ens convida a raonar de la següent manera: si els nostres vins ens agraden molt a nosaltres, existeix la possibilitat que també agradin molt a moltes altres persones".

Unànim 2016

100% garnatxa de tres finques diferents.

El Voltó, amb un sòl licorellós, ens proporciona una garnatxa suau, fina i subtil que s‘encarrega d’aportar l‘aroma.

La garnatxa més jove del Pinar i Planeta, conreada sobre un terreny franc arenós amb molta pedra, té calidesa i molta elegància, és el cor del nostre vi.

La garnatxa vella del Pinar és una vinya de més de 50 anys que ja té un equilibri natural. És la que dóna la profunditat, la concentració… és el cos de l’UNÀNIM.

Les tres garnatxes de les finques el Voltó, (amb sòls de llicorella), la Planeta, (de sóls arenosos) i el Pinar ( amb vinyes de més de 50 anys), s‘han vinificat per separat i en moments de maduració diferents per ressaltar les propietats de cada una.

El cupatge de les tres vinificacions es va fer amb molt poca intervenció per respectar el màxim el vi. Només es portà a terme una filtració molt suau.

La guarda s’ha fet en dipòsits d’acer durant 8 mesos i 4 en ampolla.
Un vi per enamorar-se de la garnatxa, sense enmascarament, nua, però amb complexitat, finor i elegància.

Simbiosi 2016

95% carinyena i 5% garnatxa.

Vinyes velles treballades sota criteris biodinàmics elaborat en ànfores, el que confereix al vi un taní més suau, preservant els matisos més purs de la varietat com la fruita, els balsàmics i espècies, i la criança afina el vi fent-lo més amable i equilibrat.

Una carinyena diferent, molt gastronòmica i ideal per conèixer les carinyenes del Priorat d'una forma més amable.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger