divendres, 27 d’abril del 2018

El llibre del Dos Palillos

En aquest entrada d'avui voliem parlar-vos del llibre que ha sortit a la vanda aquest darrer Sant Jordi de l'Albert Raurich, cuiner i propietari del restaurant Dos Palillos de Barcelona.

Us voliem parlar d'aquest libre per varis motius. 

Foto propietat de Dos Palillos

El primer d'ells és un pur sentiment d'amistat, l'amistat que des de fa uns anys ens uneix amb la Tamae, la seva parella, sommelier del restaurant i companya en aquest projecte que aquest any fa 10 anys. Una persona encantadora, que estima la seva feina i que transmet molt bé el que sent cada cop que tasta un vi, amb un llenguatge i uns referents que venen del Japó, i que t'obri un món nou, t'amplia el camp de visió.

L'Albert va treballar a  elBulli, i quan va obrir el seu restaurant ho va fer havent aprés i desaprès prou coses per poder mirar amb una mirada nova una cuina tant complexa i amb tanta històrica com és la cuina asiàtica.


El llibre no és un llibre de receptes, tot i que també en trobareu, no és un resum de la història del restaurant, tot i que també o trobareu, és molt més i val la pena llegir-lo per impregnar-se una mica del que en el fons és part del patrimoni culinari del nostre país dels darrers anys.

a nivell d'anècdota, l'Albert va enclaustrar-se a la Costa Brava per escriure el llibre, i en un moment donat, l'ordinador va dir prou, i va perdre tota la feina que tenia feta, el que va fer que l'hagués de tornar a escriure. La Tamae, sempre positiva, diu que això va fer que millorés, doncs va fer-lo repensar-ho tot.


Gràcies Albert i Tamae per aquesta meravella!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger