diumenge, 22 de gener del 2017

Priorat, el documental

Bé, ja fa uns quants dies que es va projectar a TV3 el documental de David Fernández de Castro: Priorat,


No tenia la intenció de fer cap apunt referent al mateix, però les reaccions que ha provocat en segons quin entorn m'han emprès a fer-ho, i volia donar el meu punt de vista, que segurament no és millor ni pitjor que el de molts dels que opinen, però si que és viscut en primera persona.

L'endemà de la projecció, alguns dels nostres clients de la botiga i algun que altre del celler, així com alguns dels productors de la zona em preguntaven què em va semblar, i en alguns casos incidien en que es va focalitzar molt en aquests personatges que van arribar aquí i van provocar un canvi que ha representat un abans i un després a la nostra comarca, i segurament en els vins de Catalunya en general.

Siguem objectius. Com explico molts cops a les nostres visites, aquests nouvinguts van portar una nova manera d'entendre, de treballar i de vendre el vi, i em sembla que com a retrat d'un moment, és fantàstic i deixant de banda simpaties i antipaties, el documentat és una meravella. 

Sí, no es parla de l'Assumpció Peyra, ni de Masia Barril, ni del treball de les cooperatives, ni de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana, però retrata un moment. Bé, tampoc es parla dels cellers que han nascut després, millors o pitjors, però parlem del que moltes vegades hem anomenat la Iª Revolució del Priorat, i segurament quan parlem de la tornada a les varietats autòctones, de com el Priorat s'ha reinventat en l'estudi de les diferents viles, en el camí cap a vins més i més lligats al territori, el que anomenem IIª Revolució del Priorat, els personatges seran altres o no.

Nois, ens han fet un reportatge impagable en "Prime Time" a TV3, un documental que és fècilment exportable i que segurament s'endurà més d'un premi en certàmens internacionals. Què us passa? És enveja? És malícia? Lo realment important és que parlen de nosaltres.

Parlem de la realitat? Un parell d'exemples:
  • Dos botigues de la zona metropolitatna de Barcelona em van dir que aquella setmana ho van notar en la venda de tots els vins Priorat.
  • A nosaltres ens han sortit dos tatsts i 4 visites relacionades amb aquest documental.
Felicitats a tot l'equip que l'ha fet possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger