dijous, 17 de desembre del 2015

Una visió polièdrica de la carinyena de Vinyes Velles

Fa uns anys que el Xavier Cedó del Celler Cedó Anguera va començar a elaborar monovarietals amb les vinyes velles de carinyena que té en propietat.

Primer va ser l'Anexe Vinyes Velles de Carinyena, on l'esperit més pur d'aquestes vinyes es manifesta d'una manera directa i clara, i que ja hem comentat en un apunt del 35 de Març titulat "Tercera anyada de l'Anexe Vinyes Velles de Carinyena".

Després va venir el Clònic Vinyes Velles de Carinyena, amb un tractament més clàssic, on es fa un envelliment en bótes de roure, com fan la majoria de cellers que elaboren vins amb raïms de vinyes velles d'aquesta varietat, i que vàrem comentar en l'apunt "Clònic Vinyes Velles de Carinyena 2013".


El cercle no estava del tot tancat, i en aquest afany per donar-li voltes a aquesta varietat, va arribar el moment de provar un envelliment en àmfora, i el resultat també ha estat excel·lent: Cònic Vinyes Velles de Carinyena 5 Mesos en Àmfora de fang 2014.

En nas és més franc que el seu company passat per bóta, net, delicat, floral, amb prunes. Ja en boca, no decep, i es mostra fresc, elegant, complex i llarg.

Només 400 ampolles!!!

Ostres Xavi, l'has clavat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger