dijous, 9 d’abril del 2015

Vins d'autor

Ja fa temps que estic barrinant si publico aquest post o no el publico, però sembla que la meva incontinència no té aturador, així que ho deixo anar i que sigui el que Déu vulgui.

Contínuament sento la definició de vins com a vins d'autor, i tot i no criticar que algú defineixi el seu vi o el d'un altre com a "vi d'autor", aquesta sentència dóna molta més informació de la que en principi sembla contenir.

Sota el meu punt de vista, i puc anar errat, "un vi d'autor" ens està dient que posa l'elaborador pel davant de la finca, de la varietat, de l'anyada i de tots aquells factors que defineixen el "terroir", del que la gent que treballa la terra també forma part, però del que ha de ser un actor més, i que ha de mirar de treballar a fi i efecte de transmetre tot el que ens vol dir la finca aquella anyada.

Així, de la mateixa manera que diem que un vi és varietal si el caràcter de la varietat és el protagonista del vi, i l'origen queda en segon pla, quan diem que un vi és "d'autor", estem dient que el de menys és on es fa, el que importa és qui l'ha fet, per la manera de treballar que té, i que deixa una petjada inconfusible en el producte final. 

Entenc que hi hagi gent que vulgui beure vins de gent que tenen un patró determinat i independent de la zona on elaboren, però, a mi doneu-me la màgia de viatjar a un altre lloc amb una copa de vi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger