divendres, 13 de setembre del 2013

Coneixent els Cellers: Solà Clàssic

Una de les meravelles que fa especial el Priorat és l'existència de molts petits cellers que són petits projectes vitals, i aquest és el cas del celler i la gent dels que us parlem avui: Celler Solà Clàssic de Bellmunt del Priorat, i la família Barceló.


Mas Hereu, una masia del segle XVIII és la icona d'aquest projecte, i marca l'estreta relació del Toni i la seva família amb aquest territori, una relació emmarcada en la producció ecològica per convicció.
Els seus vins es basen en el cupatge tradicional de garnatxa i carinyena, fugint de les varietats foranes, i treballant amb el raïm que produeixen les seves vinyes. En l'actualitat el rendiment per hectàrea és força baixa, tret característic del terra pedregós del Priorat. Amb una producció mitja de 500-700 gr. pr cep.
La baixa afectació de malalties durant l'època de maduració, configuren una verema prolongada amb un òptim de maduració, que ens ofereix unes vinyes reconegudes com a Denominació d'Origen Qualificada Priorat.


Pel que fa als seus vins, el mès conegut és el Solà Clàssic, un cupatge de garnatxa i carinyena sense gens de criança en bota, molt elegant, mineral, amb estructura i gran complexitat, però també elaboren el Solà Clàssic 2, elaborat amb les vinyes més joves, i ple de fruita, i el Vinyes Josep, un gran vi i a la vegada un gran desconegut en aquest mosaic vitivinícola de la nostra comarca.

Visiteu-los, parleu amb ells, són una gent extraordinària que viuen el i per el vi, i a mès, tenen una casa rural on allotjar-vos si veniu al Priorat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger