diumenge, 19 de juny del 2011

Terror a Terroir al Limit

M'he esperat a que el tema fos "vox populi" per parlar d'aquest fet tant escabrós que va pasar l'altre dia a Torroja del Priorat, i que ens afecta a TOTS els que treballem i estimem aquest Priorat.
Com ara molts ja sabreu, l'altre dia van entrar al celler de Terroir al Limit i van obrir aixetes de tines amb vi i van tirar sabó industrial en algunes botes on s'està fent la criança dels vins d'aquests petit gran celler.
Conec al Dominik personalment, i m'ha dolgut molt aquest fet tant com amic, com a productor i com a Prioratí, aquest fet que mostra covardia i que espero que la policia esclareixi, i la justícia s'apliqui amb tot el seu pes, però després de llegir alguns apunts en el facebook i d'altres blocs, voldria dir-hi la meva.
Sobre el tema de si són de fora o són d'aquí o d'allà, el Priorat és una comarca on hi treballem gent de tot arreu: Sudafricans, Alemanys, Belgues, Francesos, Italians, Americans, Mexicans, etc.. De fet, el Priorat és una terra d'acollida des de la seva gènesi, per tant aquesta mena de comentaris sobre si aquest o aquell és de fora, a mi, com a Prioratí, m'ofenen.
Per altra banda, de mala gent, per dir-ho suau, a tot arreu n'hi ha, i nosaltres, per un tema purament estadístic, també en tenim, però és sabut que entre la majoria del cellers hi ha companyonia, i és molt corrent veure com en temps de verema ens deixem tines, derrapadores, mànegues, el toro, etc... També és conegut, que en el meu cas, sóc un  privilegiat, i la majoria dels cellers saben que els he pasat contactes de llocs on vendre, de gent que vol vendre verema, terrenys, etc.
Només demano que enxampin aquests miserables, i que ens dediquem a parlar del que realment ens mou, l'amor per la nostra zona i el nostre vi.

7 comentaris:

  1. COM ALCALDE DE TORROJA CONDEMNEM ENÈRGICAMENT L'ACTE VANDÀLIC SUCCEÏT AL CELLER TERROIR AL LIMIT, AIXÍ MATEIX MOSTREM LA NOSTRA SOLIDARITAT AMB AQUEST CELLER I DESITGEM QUE MAI MÉS A NINGÚ LI PASSI PEL CAP TORNAR A ATEMPTAR CONTRA UN CELLER DE TORROJA DEL PRIORAT NI DE CAP ALTRE LLOC DEL MÓN. ELS ACTES DE COVARDIA SÓN AQUELLS QUE NO SON CAPAÇOS DE PARLAR CARA A CARA I ACTUEN CONTRA ELS INTERESSOS DE LES PERSONES D'AMAGAT.
    TERROIR AL LIMIT ÉS UNA EMPRESA DE TORROJA DEL PRIORAT I LA SEVA COL·LABORACIÓ AMB EL POBLE HA ESTAT PROU SIGNIFICATIVA EN ELS DARRERS ANYS, PARTICIPANT I COL·LABORANT AMB LES DIFERENTS ASSOCIACIONS DE LA POBLACIÓ, AIXÍ COM MANTENINT ESTRETES RELACIONS AMB LA RESTA DE CELLERS DE TORROJA DEL PRIORAT.

    ResponElimina
  2. Si, senyor!!!
    Tots contra aquesta mena de miserables.

    ResponElimina
  3. Hem de sentir-nos d'aquí quan treballem i estimem això, quan a l'arribar a aquestes contrades catalanes el cor ens vibra sense que el cap ho controli. Aquest sentiment es té, i ningú pot decidir sobre el nostre cor.
    Espero que els hi ho han fet no puguin, entre tots, tornar-ho a fer mai més.

    ResponElimina
  4. Bona nit Jaume,

    Amb fets com aquest si em sento "indignat"..... Tot i que com ja saps la meva vida està lluny del món del vi, no em puc treure del cap aquest lamentable fet.... Tampoc vull dir res que pugui ofendre a ningú.... Però intueixo que deu tractar-se o d'un venjança o d'una enveja malaltissa....

    Però una cosa m'ha extranyat molt i és que en alguns Facebooks i/o blocs molt propers al món del vi, hagin "passat" del tema..... M' he entretingut a buscar gent en concret i han publicat avui mateix coses intrascendents i han obviat aquest assumpte..".... Realment m'ha extranyat....

    Tampoc ho escric perque em rsponguis..... Però tenia ganes de fer la reflexió.....

    ResponElimina
  5. Jo també ho havia obserbat. Vull creure que no ho saben.
    Una abraçada company!!!

    ResponElimina
  6. No company.... :).... Estic segur que ho saben... El que passa es que callen... I això dóna lloc a dues hipòteis...

    1.- Que callen per prudència en el sentit de "que no em toqui a mi ara"...
    2.- Qua callin degut a que hi hagin informacions/rumors que fins ara no han trascendit i que quedaria fatal deixar anar...

    S'acepten més hipòteis..... :)

    ResponElimina

 
Wine Blogger