Segurament no és la millor època, potser, per parlar de formatges, però amb el que m'agraden volia començar uns quants apunts sobre aquest tresor culinari.
Catalunya és un país amb una gran varietat de formatges, tot i que estem en vies de recuperació d'una època de tenebres, en que part d'aquest patrimoni va caure en l'oblit. Evidentment, en això també hem de mirar al nord, i els Francesos encara ens passen la mà per la cara, però poc a poc i bona lletra.
El primer, i més important quan parlem de formatges és tenir clar alguns paràmetres a l'hora de seleccionar-ne un:
Llet: Vaca, ovella o cabra.
Llet crua: Els amants dels formatges donem per fet que un bon formatge ha de ser de llet crua, però també es troben formatges de llet pasteuritzada que no estan malament.
Tipus de formatge:
Catalunya és un país amb una gran varietat de formatges, tot i que estem en vies de recuperació d'una època de tenebres, en que part d'aquest patrimoni va caure en l'oblit. Evidentment, en això també hem de mirar al nord, i els Francesos encara ens passen la mà per la cara, però poc a poc i bona lletra.
El primer, i més important quan parlem de formatges és tenir clar alguns paràmetres a l'hora de seleccionar-ne un:
Llet: Vaca, ovella o cabra.
Llet crua: Els amants dels formatges donem per fet que un bon formatge ha de ser de llet crua, però també es troben formatges de llet pasteuritzada que no estan malament.
Tipus de formatge:
- Fermetats: iogurt, kèfir,..
- Frescos
- Pasta
- Semi-madurats
- Madurats
- Blaus
- etc...
Miraré de apunt a apunt, anar fent feina.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada