diumenge, 21 de març del 2010

Domaine Dujac

Ara fa uns dies, vaig tenir el privilegi de dinar amb un personatge del món del vi, el Miquel Bofill, el propietari de Celler d'Osona, una de les millors vinoteques de Catalunya, i crec que un bon amic.
Per plaer i feina, (poseu en l'ordre que vulgueu), varem dinar a Mas Albereda, i el bo del Miquel va triar un Domaine Dujac.
Jaques Seysses va fundar el celler al 1967 amb la intenció de produir vins de borgonya d'alta qualitat. El 1972 la premsa el va descobrir (sortint a la prestigiosa revista vinícola Gault-Millau) així com els millors restaurants de França.
El 1986 va contractar a Christophe Morin per produir el raïm més sa possible que després en Jacques vinifica. La finca només s'ha incrementat de 5 a 13 Ha. El 80% de la producció es exportada a 18 països sota la responsabilitat de la seva esposa Rosalind.
Una delícia, color típic de capa mitjana baixa, amb una entrada sedosa i elegant, i un final llarg, però a la vegada elegant i delicat. Com és de rebut, el nas t'enganxa, i poc a poc es va descobrint per fer-te jugar els sentits.
Un gran vi!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger