dilluns, 1 de febrer del 2010

Gratallops en vins 2ª Part

Gratallops, el meu poble, i el poble amb més cellers del Priorat, es mereix més d'un capítol, i en aquesta segona entrega parlaré de cellers menys coneguts.

Celler Ripoll Sans, un dels meus cellers referència al Priorat, del que no us podeu deixar perdre el Closa Batllet 2 Vinyes, un carinyena 100% de dues vinyes diferents, i el Closa Batllet Blanc, un blanc de guarda amb garnatxa blanca i escanyavelles. També es destacable el Closa Batllet, i per començar a tastar Priorats, el Petit Batllet.

Celler Masdeu Campos, que fa el Pedralets, segurament un dels vins que més hem venut a la botiga, i l'Amèlia, dedicat a la seva mare, i que només surt en determinades anyades i en conta-gotes.

Celler Cecilio, el celler del meu avi, i que el meu tiet August ha convertit en un dels referents dels petits cellers de la comarca, amb el seu Espill, que qualitat preu és fantàstic, i el vi sense criança que duu el nom del celler, i que es fa dir “sí senyor”.

Celler Balaguer-Cabré, que elabora La Guinardera, que ja s'està venen a l'avançada a Alemania, gràcies al nostre amic Torsten, i que sortirà a la venda en un mes aproximadament. Té la peculiaritat que es tracta d'un Garnatxa 100%, i tot i que a l'anyada 2005, la que estem venent actualment, ha tingut molt bona acollida, el Guianrdera 2006 el Torten ens va dir que era una de las millors sorpreses que havia tingut al Priorat en els darrers temps, un autèntic i genuí Priorat, i a més, apostant per un monovarietal, el que el fa més meritori.

Celler Cesca Vicent, un altre celler de la família, i en aquest cas, l'aposta pel terrer els ha dut fins a fer un estudi exhaustiu dels sòls de les finques, per tal de treure'n el màxim profit. No us podeu deixar perdre l'Abat Domenech i Lo Piot. Ah, és molt destacable el Dolç Segle XX!!

Encara em queden cellers a Gratallops, és una amenaça, je,je,je!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger