dijous, 26 de novembre del 2009

Puig Romeu 2000

Avui repassava mentalment algun des cellers que vaig visitar, hi recordava un celler de La Llacuna, un celler peculiar dins el Penedès, amb unes vinyes d'alçada i un terreny argilós i calcari que les fan força especials.
Varem provar els tres vins que elaboren:

  • 3 Negres: Un negre de Syrah, Merlot i Ull de llebre amb 13 mesos de criança. Recordo la frescor i personalitat d'aquest vi, amb la fruita que donava. Realment va ser una sorpresa, perquè nomes un dia abans no sabia ni que existia el celler.
  • Biel·lo: Escumós de Pinot Noir i Parellada amb 24 mesos en rima. Recordo el terrer fortament marcat, la frescor i una bombolla molt ben integrada. El Salvador me'l va presentar com un cava amb records de Champagne, però no és ni una cosa ni l'altra, és Biel·lo, un producte únic i amb el he sorprès a més d'un en un sopar.
  • Vinya Jordina: Viognier, Sauvignon Blanc i Garnatxa Blanca, fermentat una part en botes de roure i amb una criança de 6 mesos. Aquest vi es poma Grand Smit en nas, i en boca és molt fresc, amb na acidesa molt ben trobada. Realment, si algun cop voleu trobar olor de poma en un vi, aquesta és l'elecció.

Va estar molt bé conèixer el Salvador i la seva dona, gent amb il·lusió, i amb unes vinyes i un projecte que són peculiars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger