dilluns, 26 d’octubre del 2009

Un parell de cellers



Avui he fet un parell de visites a dos cellers del Priorat per temes de feina, i aprofito aquest apunt per comentar-ne alguna coseta.

Celler Burgos Porta (Poboleda)

La Conxita i el Salvador són una parella que fa uns anys van fer de Mas Sinen el nucli d'un projecte fidel al territori, respectuós amb l'entorn i basat en l'agricultura ecològica. El celler està encabit en una antiga masia i la verema entra per la part de dalt i tot es mira de fer per gravetat. Pel que fa a la sala de criança, no disposa de sistema de refrigeració, i està feta amb un tipus de argila que manté una temperatura ideal per la criança dels vins, i que es van fer portar d'Alemanya. El millor és la seva passió pel que fan, que es veu tant en els vins, com en el raïm, que avui he tastat, i que encara estaven veremant.

Celler La Conreria d'Scaladei (Escala-Dei)

No descobriré res a aquells que em coneixen quan digui que sóc un enamorat del vi blanc "Les Brugueres". Avui he estat amb el Jordi Vidal, l'ànima d'aquest celler, que aquest any s'estrena amb noves instal·lacions, i que es veu a la foto que encapçala aquest apunt.
En la meva visita he coincidit amb una altra visita entre el que es trobava un professorrrr de l'Escod'Hostaleriaaaa Hoffmann i l'Antonio, sommelier del Comerç 24 de Barcelona, i junts hem tastat els vins qs'estanant elaborant.
Ha estat molt divertit veure les noves instal·lacions i tastar el nou les Brugueres, la garnatxa del "Dragon Khan", un cabernet que era pur pebrot verd, i altres.
Aquest celler també és un celler amb segell propi, i com a peculiaritat, ara fa un any tot just que vaig fer aquest exercici amb el Jordi Vidal, i diria, i potser m'equivoco, que el nou "Les Brugueres" serà millor encara que el 2008, i que en tots els vins he notat més plantes aromàtiques que l'any passat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger