dissabte, 24 d’octubre del 2009

Puntuem un vi

Avui ja fa prou dies per no parlar en calent, i és que l'altre dia vaig tenir l'oportunitat de compartir taula amb un d'aquests personatges que es dedica a puntuar vins.

Sempre he estat en contra d'aquesta pràctica, tot i que entenc que si una guia s'agafa com el que representa que és, pot ser una eina útil per trobar aquells vins que ens poden interessar. Evidentment, sempre serà molt millor deixar-se guiar pel criteri de la vostra botiga de confiança, o per la recomanació d'algun amic.

Com ja he comentat en altres apunts, els vins són personals, i sempre he cregut que el major expert és un mateix, pel que aquesta globalització de l'opinió no s'adiu amb el meu tarannà. De totes formes, pot ser que el vostre criteri coincideixi amb el d'alguna guia en concret, i si és així, teniu la vostra Guia Trotamundos per viatjar pel món del vi, però no desaprofiteu l'oportunitat de descobrir vins que potser no han arribat a les guies.

Però, en el fons, jo volia fer aquest apunt per comentar que és impresentable que a una persona li diguis el nom d'un vi, i el contesti "8,7 punts". Com és pot ser tant pedant? I el que és pitjor, com una persona que fa una guia de vins es pot permetre parlar malament de vins i cellers en una taula, a més demostrant que no té memòria pel que ha tastat, si és que ho ha tastat?

No voldria que algú pensés que aquesta conversa va ser amb altres persones, pel que diré que va ser amb algú del qui no recordo el nom, però que que em va dir que era un dels que feia la "Guia de vins de Catalunya".

Bé, potser que ho deixi aquí, perquè em torno a escalfar!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger