divendres, 3 de juny del 2022

Avui tastem La Guinardera 2017

Sí, avui testem el nostre La Guinardera 2017. Sempre que tastem un vi del nostre celler Balaguer i Cabré estic amb el dilema de ser el màxim d'objectiu que sigui possible, i amb La Guinardera tinc un vertader conflicte interior, doncs, com molts dels que em coneixeu ja sabeu, aquest vi és el negre amb el que més m'identifico.

El raïm utilitzat per la seva elaboració procedeix exclusivament de la finca La Guinardera, amb una superfície de 2 hectàrees. La Guinardera es troba dalt d'un turó a 250 m. de altitud, amb orientació sud, exposada al sol y als quatre vents, el que garanteix una maduració i sanitat òptimes.

Com gairebé totes les anyades, vàrem fer una criança primer en dipòsit durant 12 mesos en botes de 500 l. de roure francès dels millors boscos d'Europa, utilitzant solament botes de segon i tercer vi. Posterior repòs en ampolla durant 36 mesos.



Vi d'un color grana, de capa mitjana i un ribet que ens indica la seva criança. Aroma penetrant,  complex, mineral, profund. Inicialment apareix aroma a casis i gers, fruita fresca, mentolats i notes minerals, fonoll, timó i tot un ventall d'aromes de bosc mediterrani. Es tracta d'un vi molt fresc, llarg, equilibrat, amb estructura, persistent i de tanins molt suaus, on l'elegància i  l’equilibri en l’acidesa fan que cada glop convidi al següent. L'elegància tradicional d'aquesta finca, i la mineralitat que només aquest paratge de Les Guinarderes és capaç de transmetre, tot un paisatge mediterrani que et transporta al Priorat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger