dissabte, 5 d’octubre del 2019

Ara que estem més calmats!!

Aquest any ha estat noticia el preu de la verema i les protestes que han fet pagesos del Penedès davant un preu que surt per davall de cost, però aquest problema no és exclusiu del sector vinícola, i també han sanat tambors de guerra al sector de l'avellana, amb protéstes pel mateix motiu que porten a la misèria la pagesia del nostre país.

El sector primari,base de la cadena alimentària i fonamental per vertebrà el país i tenir-ne cura, es veu atacat un cop i un altre per interessos que poc tenen a veure amb la sostenibilitat o l'interés pel sector, i que tene més a veuere amb d'altres factors més geoestratègics o particulars.

Així, hem permès que els cítrics de Catalunya o del Pais Valencià estiguin a preus de "derribo", mentre entren cítrics de Sud-àfrica, que l'avellana del Camp de Tarragona faci molts anys que es veu perjudicada pels tractats amb Turquia, o que a partir de finals d'Octubre, el preu de la garrofa baixi per l'entrada de la garrofa que ve del Marroc.

També podriem parlar de com oli produit al Marroc, sense les garanties que tenim en el nostre territori, arriba a Europa com embotellat a la UE.

Senyors, hauriem de fer-hi alguna cosa,no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger