diumenge, 16 de març del 2014

Torna el Vermut?

Des de petit l'expressió "anar a fer el vermut" representava no només un àpat lleuger al migdia, abans de dinar, era tot un esdeveniment social, que sovint es feia al bar, amb la família o els amics, i especialment diumenges i dies festius, com per la festa major, on tot això s'amenitzava amb el clàssic "ball de vermut". (Fins hi tot hi ha un toc de gralla que s'anomena "toc de vermut").

Era un costum molt català, que per desgràcia ha anat perdent la seva forma original, i el vermut s'havia anat substituint per la cervesa i begudes sense alcohol, aparcant el sifó amb aquell tall de llimona o taronja, i en alguns casos, substituint les patates de xurrer, olives i escopinyes per tapes o altres tipus d'aperitiu. 

Però ara, de cop, el "vermut" torna a estar de moda, és "hipster", i ja no és a Falset o Reus, on sempre ha estat venerat i no ha perdut mai aquest protagonisme, ara, tota una nova fornada d'establiments d'arreu de Catalunya estan tirant d'aquest concepte tant nostre, i amb ells, comencen a aparèixer nous "vermuts".Als ja clàssics Vermut de Falset, Miró o Yzaguirre, ara se'ls sumen vermuts com els Dos Déus o el Mariol.

Benvinguda Modernitat!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger