divendres, 6 de desembre del 2013

Coneixent els Cellers: Mas sinen


Quan parlem de vi i territori, sens dubte pensem en quelcom semblant al celler que ens ocupa avui. Avui parlem de Burgos-Porta, un celler familiar de tradició vinícola que es remunta a principis del segle XIX. L’actual generació, formada pel matrimoni Burgos i Porta, ha creat aquest celler d’elaboració de vins ecològics de qualitat, que es troba al terme municipal de Poboleda, al Mas Sinén, del segle XVII, una construcció de pedra envoltada per les vinyes de la família. 

Les vinyes estan situades entre uns 300 i 500 metres d'altitud, conreades en terrasses i en coster, i amb una extensió total de 15 ha. Els ceps, plantats sobre sòls de llicorella, tenen gairebé cinquanta anys. L’elaboració dels vins es realitza sota el control del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica. Són vins d’elaboració artesanal on s’han aplicat les noves tecnologies per obtenir un producte d’alta qualitat.



La sala on hi ha les bótes ha estat construïda amb un material ceràmic que pertany tenir una temperatura constant sense fer us de sistemes de refrigeració, amb el conseqüent estalvi energètic i respecte a l'entorn.

Un celler que ha apostat fort per l'enoturisme, com no podia ser d'altra manera, i on s'elaboren vins molt especials:
  • Mas Sinen Vinyes de Coster: El vi bandera del celler, amb tot el caràcter de la zona i amb el segell del Salvador i la Contxita. 
  • Mas sinen Negre: Un vi que no us deixarà indiferents 
  • Mas Sinen Blanc: Una raresa digna de descobrir. 
  • Petit Sinen: El petit de la casa, juganer i afruitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger