dimecres, 18 de desembre del 2013

Coneixent els Cellers: La Conreria de Scala Dei


Realment és un cas excepcional que un celler de la DOQ Priorat sigui especialment conegut pel seu vi blanc, i aquest és el cas del celler que ens ocupa avui: La Conreria de Scala Dei.
L'origen d'aquest celler està relacionat amb un prohom de la zona, una persona que va viure amb i per als demès, i que quan es proposava una cosa, no tenia aturador: Mossèn Mitjans. Avui, hereus de la tasca i els somnis d'aquell pioner, continuen la tasca a les vinyes i al celler, per oferir-nos uns vins amb personalitat propia.

Quan parlem de La Conreria, el primer que ens ve al cap és Les Brugueres, com ja he comentat, un blanc de garnatxa blanc, que es treballa amb les líes fines durant 4 mesos, i una part del raïm del qual surt d'una finca que al celler anomenen el "Dragon Kan" (Ja us podeu imaginar com és).

Però, seriem injustos si ens quedessim en lo fàcil, i no miréssim els altres vins:

La Conreria


Un vi sense gens de criança en bóta, amb el cupatge que s'ha fet quasi propi de la zona, i amb una frescor impressionant.

Iugiter 


Vindria a ser el vi de criança del celler, jugant amb 5 varietats i amb finques de La Morera del Montsant, Poboleda i La Vilella Alta. Un vi elegant, fresc, on es nota la diversitat de sòls d'on surt.


Iugiter Selecció

Aquí tenim un cupatge molt més fidel a la zona, amb Garnatxa, Carinyena i cabernet Sauvignon. En aquest vi trobem l'essència del celler, amb pausa, fent el que molts cops demanem als vins de la zona: 2 anys de repòs en ampolla abans de sortir al mercat.


Tornant al celler, diré que es tracta d'un celler que ofereix visites i serveis per empreses i particulars, en una clara vocació de fer cultura de vi. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger