dijous, 10 d’octubre del 2013

Coneixent els Cellers: Celler Devinssi


Fa uns anys vaig conèixer el Josep Roca, una persona amable, enamorada del vi i que de la mà del seu amic Joseph Puig, va aterrar al Priorat, i va quedar enamorat d'aquesta zona. Així, l’any 2000 neix Devinssi, i l'anyl 2001 es planten les primeres vinyes a la finca les Planes, a Gratallops i es comença la construcció d’un petit celler al mateix poble, centre neuràlgic del Priorat. Els primers vins s’elaboren a partir de collites de petites finques de vinyes velles de garnatxa i carinyena situades a Gratallops i la Vilella Baixa. Actualment s’elaboren artesanalment al voltant de 8.000 ampolles l’any de vi qualificat amb la DOQ Priorat.


Un petit celler com la gran majoria dels que conformen la nostra DO, i que fan de la nostra regió un lloc peculiar.


Pel que fa als vins, tenim dos vins força indicats per iniciar-se en el tast de Priorats, com són el Cupatge i el Mas les Valls, però el que no us podeu perdre és l'Il·lia, un vi d'expresió, que fuig dels vins de tall tànic i agresiu, donant la cara més amable del Priorat, i si teniu l'ocasió, un pel complicat de trobar és el Rocapoll, del que nomès en fan 300 ampolles. . L’any 2005 es recupera una finca de vinyes velles de Carinyena per elaborar el vi Rocapoll (vi de vila). El Rocapoll és un monovarietal de carinyenes velles amb un tast molt elegant, se'ns dubte un vi únic.
Us recomano una visita a aquest petit gran celler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger