dissabte, 3 de març del 2012

Terra de Vermuts

La provincia de tarragona ha estat sempre coneguda, entre moltes altres coses, pels seus vermuts.
No és estrany sentir un debat pujadet de tò entre els amants d'aquest deribat del vi atribuint la major qualitat al vermut de Reus, de Falset, del Masroig, etc..
Molts hem sentit mil històries relacionades amb aquesta veguda, com que hi va haver una coneguda casa de vermuts italiana que va voler comprar la fòrmula del vermut de Falset, però aquest no li van voler vendre, per exemple.
El Vermut de Falset és un vi d'aperitiu molt nostrat, que té el seu origen en l'elaboració romana dels vins, aromatitzat amb herbes i endolcit. El vermut és una beguda molt especial, rica en matisos i aromes i molt mediterrània que t'acompanyarà en els bons moments d'un aperitiu tranquil, i fins i tot, abans d'un àpat.
A llocs com Falset el vermut està a l'ADN de la gent, i molta gent encara fa el vermut, una beguda que ens prepara per l'àpat, però en general l'hem deixat perdre, i amb ell correm el risc de perdre patrimoni.
Alguns vermuts han fet el seu forat al nord de la península, com és el cas dels vermuts Miró, o a la Ciutat Comtal, com és el cas del vermut Izaguirre, i a la nostra comarca segurament el més conegut és el de Falset, encara que també és força conegut el de el Masroig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger