dijous, 23 de febrer del 2012

Arrels del Priorat

 

A la nostra botiga ja fa uns anys que venem Arrels del Priorat, però fora de casa nostra i un parell de clients més, la resta es venia a l'estranger. Això ha canviat fa escasament dues setmanes, i el celler Arrels del Priorat a passat a formar par de la familia Directe del Celler.
Arrels del Priorat no té cap altra finalitat que la de donar fe i un merescut reconeixement a un producte excepcional, sovint poc apreciat per la gent aliena a aquesta regió.


L'any 1997, dos amics, el René Barbier i el Jaume Balaguer, preocupats per la paulatina desaparició d'un patrimoni cultural del Priorat com eren els seus vins rancis, van començar una tasca de recerca per trobar els millors rancis de la comarca. 
D'aquesta recerca inicial pan sorgir set rancis de diferents pobles i als que varen anomenar amb el nom de cada una de les cases, així com un cupatge de diferents rancis al que s'anomenà “Arrels 30 anys”.
Va ser el 1998 quan van sortir per primera vegada al mercat i les grans cases del Priorat van obrir els seus cellers per oferir-vos, mitjançant Arrels del Priorat aquests vins que conviden a la converça, l'amistat i la contemplació.


ARRELS 30 anys
Producció total: 500 ampolles
Graus Alcohòlics: 20,2º
Viticultura
Garnatxa sobremadurada procedent de terres de llicorella del Priorat, del que s'elabora un vi base que posteriorment s'envellerix en bótes de castanyer, la major part, i una part roure francès.
Es treballa amb un sistema de soleres de uns 30 anys.
Nota de tast
Vi oxidat encertadament, amb grau alcohòlic molt alt, aconseguit de manera natural. En nas apareixen fruits secs, mel, codonyat.
En boca es mostra glicèric, sedós, i tot i el seu grau alcohòlic, gràcies a la seva acidesa, és agradable i molt equilibrat. 
Ideal com a vi de postre, especialment amb fruits secs, també molt apreciat com a vi per aromatitzar plats molt especials.

Les Families és com s'anomenen els vins de producció familiar, i aquest any es comercialitzen Cal Piró de 60 anys  i Ca les Viudes de 100 anys. Vins retrobats dels racons més nobles de la nostra comarca.


2 comentaris:

  1. Hola Jaume, un plaer haver tastat els vostres vins aquest matí, llàstima que havia de marxar i no he pogut tastar el vi Arrels 30 anys amb tota la dedicació que es mereixia, m'ha semblat una joya de vi. Parlaré amb el Carles perque et demani alguna ampolla per mi, el vull tastar amb més tranquilitat. Fins la propera. Salut.

    ResponElimina
  2. Aquest és un d'aquells vins que no són nomès vi, són patrimoni enològic i cultural.
    Estem en contacte!!

    ResponElimina

 
Wine Blogger