dimecres, 12 de maig del 2010

No te potes i s'aguanta dret!!!

Aquest apunt és un petit homenatge a l'ena per beure vi més ben “parida” de la història: El Porró. Aquest invent, que permet dosificar amb cura la quantitat de vi que es beu, és part de la nostra cultura, i com a tal, apareix en formes i materials diversos. Evidentment, el disseny del porró ha de tenir un raig fi, que permeti la ingesta, i que si bé no ragi molt, eviti que ens desesperem en l'art de beure a galet.
Els materials són molts i diferents, però el més adient és el vidre, que no dona cap mena de gust i ens permet veure si queda vi.
No em descuidaré fer referència a la forma fàl·lica que ha inspirat porrons amb atributs masculins, i que en alguns casos he vist rajar llet. ( Sense cometaris)
Tampoc em deixaré a la cartera, i segur que molts han vist casos espectaculars, en que el que beu del porró fa un art d'aquest gest, i tirant-se el vi al front, per exemple, el fa fluir fins a la boca.
No sé si molts de vosaltres heu tingut la sort de tenir el celler als baixos de casa, i haver d'omplir el porró, fet que s'aprofitava per fer algun traguet o xarrupada.
Llarga vida al porró!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger