La Garnatxa Peluda és un raïm que podeu trobar voltant per les vinyes de la DOQ Priorat, de la DO Montsant i de la DO Terra Alta, però que fins fa poc no s'estilava elaborar monovarietalment a la DOQ Priorat, i ara, tot de cop, trobem que van sortint vins elaborats exclusivament amb aquest varietat.
El Jordi, del Celler Aixalà Alcait, feia temps que s'ho feia a sobre, i finalment ha tret el seu Pardelasses de Garnatxa Peluda, un vi que surt de la vinya de les Pardelasses i que s'envelleix 6 mesos en botes de roure francès.
Vi de color viu, violeta, i és que aquesta varietat de Garnatxa és més tànnica que la Garnatxa de país, amb aromes a fruita fresca, tocs mento lats i una mineralitat diferent, com de sòls més argilosos, tot i que estem en terres de llicorella.
En boca és fresc, llarg i carnós. Ostres, com ens agrada aquest tipus de vins, descobrir més cares d'aquest territori tant i tant complex.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada