diumenge, 6 de juny de 2021

Avui tastem Giol Porrera Carinyena Dolça

Aquest és un dels darrers vins que he tastat i un dels que m'ha sorprès més. Giol Porrera ens presenta un vi naturalmet dolç de carinyena de verema tardana, veremat a finals de Novembre i que sense encapçalar es deixa que la fermentació s'aturi per la concentració d'alcohol. Tot això per arribar a una petita producció de només 400 ampolles.

Tenim un vi delicat, d'alta expressió aromàtica, amb tocs de fruits vermells i un clar rerefons mineral, que un cop en boca sorprèn perla seva delicadesa, netedat i finura.

Per aquells amants dels dolços és clarament un imperdible, però per tots aquells que no són amants del vi dolç, aquesta és l'oportunitat de descobrir que no tots els dolços són pesats ni ensucrats, descobrir "terroir" i tipicitat des d'un altre punt de vista.

Tenim un vi per jugar amb postres amb lactics i fruits vermells, però també ens la podem jugar amb alguna cosa més interessant, i el veig molt adient per un d'ànec lacat, per exemple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger