dijous, 26 de maig del 2016

Enoturisme: Una oportunitat pel nostre país

Fa uns quants anys parlavem del cas de Napa Velley, on l'enoturisme és un fenèmen consolidat durant els darrers 40 anys, amb uns 400 cellers associats que ofereixen tasts,visites en bicicleta, cavall, carrets de golf, restaurants Estrella Michellin, spa i moltres altres coses.

Al nostre país tot just estem a les basseroles, i zones com la comarca del Priorat, amb dues Denaminacions d'Origen fa temps que treballem en aquesta direcció, amb una oferta de més de 100 cellers de la DOQ Priorat i 40 de la DO Montsant, molins d'oli de la DOP Siurana, més de 100 restaurants, (Com el Restaurant Piró), allotjaments de diferents tipus i botigues especialitzades, entre les que es troba Bonviure. Tot consultable al portal de Turisme de la Comarca del Priorat.

En altres zones, com al Penedès, des de fa temps tanmbé treballa en aquest sentit, i acaba de presentar la Carretera del Vi , una ruta que surt de Sant Martí Sarroca i fa cap a Sitges.


Però això no queda aquí, sorgeixen diferents iniciatives, com la que acaba de presentar Mascaró, que partir del proper 1 de juny, la destil·leria Mascaró es podrà visitar de forma regular el segon dissabte de cada mes. 

Mascaró, la marca més reconeguda per l’elaboració de brandis i altres destil·lats d’autor des de 1945 i ubicada a Vilafranca del Penedès, ha decidit començar a oferir visites per fomentar la cultura del brandi i d’altres destil·lats. I al mateix temps, posar en valor un patrimoni molt lligat a la cultura vitivinícola del Penedès (cal recordar que els brandis són destil·lats de vi) i que pot representar un nou atractiu per visitar Vilafranca i el Penedès en general. 

La proposta, “El perfum del vi”, permetrà visitar la destil·leria antiga i les naus d’envelliment, i mentre s’explica tot el procés d’elaboració, es tastaran diferents brandis varietals en procés d’envelliment. Un tast final de brandis i d’altres destil·lats acompanyats de catànies Cudié de diferents sabors, posarà fi a una experiència molt llaminera pels sentits. Podeu contactar per més informació a: visitesmascaro@gmail.com.

Poc a poc anem fent camí, però tot just ens acabem de possar les sabates.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Wine Blogger