dimarts, 11 de juny del 2013

Lluna Vella 2010


El celler Balaguer i Cabré, continuant amb la seva aposta pels monovarietals de garnatxa. En aquesta ocasió es tracta de d'una garnatxa de la finca Mas de Dalt-Masos, a 450 m. d'alçada i orientació nord-oest.
Primera anyada d'aquest vi que es fruit de quasi una dècada d'investigació per determinar la millor manera de treballar les vinyes: poda, llaurat, etc... També a comportat diferent manera de treballar a nivell de celler, introduint una mica de roure americà, però seguint amb la filosofia de celler de fer la criança en roure estrictament necessària i un posterior afinament d'una any en ampolla.
En nas és molt franc, net, amb fruita i petits tocs a xocolata que provenen d'aquest pas per bóta.
En boca té una entrada vellutada, ampla, de tanins amables i una acidesa que li donen molt equilibri. Llarg, de post-gust agradable i tarannà més femení que el seu germà La Guinardera.
Nomès 2900 ampolles d'aquest tast de Priorat, amb una etiqueta que també és marca de la casa, un dibuix en llapis de l'alzina centenària de la finca obra del pintor Josep Balaguer, nebot dels propietaris del celler.

3 comentaris:

  1. Ja tinc ganes de tastar-lo Jaume, a veure quan et passes pel Celler amb una ampolleta de Lluna Vella sota el braç ;P

    Salut!

    ResponElimina

 
Wine Blogger